Μόλυβδος στο νερό: Μια ενημέρωση σχετικά με τον τελευταίο κανονισμό

Plomb dans l'eau, réglementation
Κανονισμός

Το αποδεκτό όριο μολύβδου στο πόσιμο νερό πρόσφατα μειώθηκε σημαντικά. Μια όχι τόσο γνωστή οδηγία, δημοσιευμένη το 1998, παρείχε στα κράτη μέλη 15 χρόνια περιθώριο για να υιοθετήσουν όριο 10 μg μολύβδου ανά λίτρο νερού. Το όριο αυτό τέθηκε σε ισχύ στις 25 Δεκεμβρίου 2013 και αυτό σημαίνει ότι πολλά κτίρια θα πρέπει να ανανεώσουν τα συστήματα πόσιμου νερού τους. Η COMAP σας ενημερώνει σχετικά με το νέο πρότυπο και τις τεχνικές λύσεις.

Πόσιμο νερό: όχι πάνω από 10 μg μολύβδου ανά λίτρο νερού.

Το 1994, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟY) εξέδωσε μια σύσταση σχετικά με το ανώτατο όριο περιεκτικότητας μολύβδου στο πόσιμο νερό. Συγκεντρώσεις κάτω των 10 μg/l δε θεωρούνται επιβλαβείς. Το 1998, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να πετύχουν αυτό τον στόχο σε 15 χρόνια. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθόρισε το επιτρεπόμενο όριο για το πόσιμο νερό με την Οδηγία 98/93/ΕΚ. Η οδηγία αυτή ενέκρινε ανώτατο όριο 25 μg/l για τα πρώτα 15 χρόνια και στη συνέχεια επέβαλε μείωση στα 10 μg/l στις 25 Δεκεμβρίου 2013. Οι εθνικοί κανονισμοί των κρατών-μελών πρέπει να υλοποιήσουν την οδηγία αυτή.

Πως θα συμμορφωθείτε με το πρότυπο

Το όριο των 10 μg μολύβδου ανά λίτρο νερού είναι πολύ χαμηλό και αναμένεται να απαιτήσει τον εκσυγχρονισμό των παλαιών κατοικιών που έχουν μολυβδοσωλήνες. Μόνο στη Γαλλία υπάρχουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια σπίτια που έχουν κτιστεί πριν από το 1949. Στο Βέλγιο, όπου το εθνικό πρότυπο καθόριζε έως τότε όριο 25 μg μολύβδου ανά λίτρο νερού, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη μία εκτεταμένη ανακατασκευή του δημόσιου δικτύου. Οι δημόσιες αρχές ενθαρρύνουν επίσης τους ιδιοκτήτες να απομακρύνουν τον μόλυβδο από τα ιδιωτικά κτίρια και έχουν θεσπίσει οικονομικά κίνητρα για ανακαινίσεις υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Οι πολυστρωματικές σωλήνες αποτελούν την ιδανική λύση για την αντικατάσταση σωλήνων μολύβδου. Δεν έχουν καμία επίδραση στο νερό και τα φυσικά χαρακτηριστικά τους καθιστούν την εγκατάστασή τους το ίδιο εύκολη με αυτή των μολυβδοσωλήνων, κάτι που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Η γεωμετρία του σωλήνα μπορεί να ρυθμιστεί με το χέρι και ως αποτέλεσμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα έργα όπου προϋπήρχαν σωληνώσεις μολύβδου.
Για μικρές σωλήνες, που συναντώνται συχνά στα σπίτια, το λευκό χρώμα αποτελεί πλεονέκτημα. Οι πολυστρωματικές σωλήνες είναι επίσης χρήσιμες για την αντικατάσταση των κατακόρυφων στηλών, που συχνά κατασκευάζονται από γαλβανισμένο χάλυβα. Έχουν μια εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής.

H COMAP έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πολυστρωματικό σύστημα για  να  καλύπτει κάθε μορφής εγκατάσταση. Ρίξτε μια ματιά στην σειρά SkinPress: κορυφαία ποιότητα σχεδίασης και κατασκευής, εγγύηση συστήματος και μια μεγάλη δραστηριότητα επιλογής σε μεγέθη για σωλήνες και εξαρτήματα. Είναι «αναπόφευκτο» να βρείτε αυτό που χρειάζεστε!

 

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ COMAP

Adoucisseur d'eau 5EN1 PRO+

Βελτιώστε τα έργα ανακαίνισης που αναλαμβάνετε, εγκαθιστώντας ένα σταθμό επεξεργασίας νερού Komeo, μια μοναδική και απαλλαγμένη από χημικές ουσίες λύση για τη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού. Η Komeo αφαιρεί τα άλατα  και καθαρίζει όλο το νερό χρήσης του σπιτιού. Είναι η μόνη λύση που εγγυάται προστασία από τα άλατα και άριστο πόσιμο νερό σε μια συσκευή. Επιπλέον, επεξεργάζεται τα βαρέα μέταλλα (αρσενικό, μόλυβδο, αλουμίνιο, χρώμιο, υδράργυρο, κ.α.) και το μαγγάνιο. Ο σταθμός αυτός μπορεί να εγκατασταθεί επιτοίχια ή ακόμα και κάτω από το νεροχύτη και μπορεί να ελέγχεται από απόσταση, μέσω κινητού ή τάμπλετ.

Ανακαλύψτε την Επεξεργασία Νερού της COMAP!