Αθόρυβα θερμαντικά σώματα...; Είναι δυνατόν!

Εστίαση στο προϊόν

Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό από ένα θερμαντικό σώμα που “τρίζει”… Τώρα η COMAP διορθώνει το πρόβλημα. Ανάμεσα στα άλλα πλεονεκτήματα της νέας μας θερμοστατικής σειράς: ένα σώμα που ανέχεται ένα «λάθος συναρμολόγησης» και καθιστά τα θορυβώδη θερμαντικά σώματα παρελθόν. Ανακαλύψτε πως η τεχνογνωσία μας μπορεί να σας εξασφαλίσει εγκαταστάσεις όχι μόνο αθόρυβες αλλά και πιο αποδοτικές και ελκυστικές.

 

Η COMAP κατασκευάζει θερμοστατικές κεφαλές από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 στις εγκαταστάσεις της στο Αμπεβίλ. Η κεφαλή Senso κατέχει σήμερα ηγετική θέση στην αγορά.

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, η COMAP αντικατέστησε τους αισθητήρες διαστολής κεριού στις θερμοστατικές κεφαλές της με αισθητήρες διαστολής υγρού. Έτσι, η ανάγνωση της θερμοκρασίας δωματίου είναι πολύ πιο ακριβής.

Με την κυκλοφορία της πρώτης Senso στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, η COMAP πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό βελτιώσεων, όλες σχεδιασμένες για τη ευκολία εγκατάστασης.

  • Τα ενσωματωμένα stop (όχι πλέον αφαιρούμενα όπως σε προηγούμενα μοντέλα) προσφέρουν τη δυνατότητα ρύθμισης ή περιορισμού της θερμοκρασίας.
  • Το προστατευτικό καπάκι αποτρέπει τη ζημία των θερμοστατικών κεφαλών κατά τη διάρκεια των εργασιών.
  • Ο αντικλεπτικός δακτύλιος αποτρέπει την αποσυναρμολόγηση της κεφαλής.

Η νέα Senso παρουσιάστηκε στην αγορά στις αρχές του 2013.

  • Έχει όλα τα πλεονεκτήματα του προηγούμενου μοντέλου αλλά και σημαντικά βελτιωμένη τεχνική απόδοση της κεφαλής.
  • Παρέχει επίσης μια νέα αισθητική διάσταση στο προϊόν: με καλύτερο σχεδιασμό και ευκολία στη συντήρηση, η νέα Senso έχει μία ευελιξία προσαρμογής μέσω μιας παλέτας 12 χρωματικών διαβαθμίσεων.

Το σώμα της έχει και αυτό επανασχεδιαστεί. Τα μηχανικά της μέρη, πιο ακριβή και αθόρυβα, είναι μοναδικά λόγω της αντιστροφής τους και αντέχουν έτσι «σφάλματα συναρμολόγησης» (αντιστροφή της πορείας κίνησης του νερού στο διακόπτη και επομένως και στο θερμαντικό σώμα).

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ενοχλητικός θόρυβος στα θερμαντικά σώματα οφείλεται στην «αντίστροφη» τοποθέτηση του θερμοστατικού διακόπτη. Και αυτός είναι ο λόγος που, μέσω της χρήσης των θερμοστατικών εξαρτημάτων της COMAP, οι εγκαταστάσεις θέρμανσης γίνονται πιο αποδοτικές, πιο κομψές και πολύ αθόρυβες!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τη σειρά των θερμοστατικών κεφαλών και των διακοπτών μας

 

Τι είναι ο  θερμοστατικός διακόπτης;

  • Μια μονάδα που συνδυάζει μια θερμοστατική κεφαλή μέτρησης της θερμοκρασίας του δωματίου και ένα διακόπτη  που ελέγχει την παροχή του νερού και τη μηχανική σύνδεση του σωλήνα στο θερμαντικό σώμα.
  • Ένα επιπλέον κομμάτι εξοπλισμού στο σύστημα κεντρικής θέρμανσης ενός κτηρίου (κατοικία, συγκρότημα κατοικιών, βιομηχανικό κτήριο, εμπορικό κτήριο κλπ).

Τι κάνει;

  • Η θερμοστατική μονάδα καθιστά εφικτό τον ανεξάρτητο έλεγχο της θερμοκρασίας κάθε πομπού (θερμαντικό σώμα, πετσετοκρεμάστρα κλπ). Η κατάλληλη θερμοκρασία σε κάθε χώρο!

Πως δουλεύει;

  • Η θερμοστατική κεφαλή διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας που μετρά τη θερμοκρασία του χώρου. Το υγρό που περιέχεται στο ημι-άκαμπτο καπάκι του αισθητήρα διαστέλλεται εάν ζεσταθεί πολύ και συστέλλεται όταν κρυώσει.
  • Αυτό κατά συνέπεια ενεργοποιεί μηχανικά το διακόπτη που ανοίγει ή κλείνει ώστε να επιτρέψει περισσότερο ή λιγότερο νερό να κυκλοφορήσει μέσα στον πομπό, ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία.